Concursos i premis

XXI PREMI DE NARRATIVA MONTSERRAT ROIG 2018

CONDICIONS GENERALS

Aquestes bases tenen com a objecte regular la 21a edició del concurs literari “Premis de Narrativa Montserrat Roig 2018”, que continua la trajectòria impulsada per l’Associació Progressista de Dones Montserrat Roig i que en la seva edició de 2018  convoquen la Regidoria de dones de l’Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles. 


OBJECTIUS DEL PREMI 
Els objectius del Premi són:
1. Divulgar el paper que tenen i han tingut les dones en tots els àmbits de la societat. 
2. Incentivar la creació literària des d’una perspectiva de gènere.
3. Divulgar les vivències personals i col•lectives de les dones al llarg de la història.
4. Fomentar el reconeixement i el respecte dels drets de les dones. 
5. Donar a conèixer la vida i l’obra de Montserrat Roig.

PARTICIPANTS
Poden participar en el concurs les DONES a partir dels 18 anys.
Els participants eximeixen l’organització de qualsevol responsabilitat derivada del plagi o de qualsevol altra transgressió de la legislació vigent en què puguin incórrer les seves obres. 

CARACTERÍSTIQUES DEL CERTAMEN
S’hi poden presentar narracions curtes, de tema lliure, escrites en català o castellà. 
Els relats han de respondre als objectius el premi  es valorarà la utilització no sexista del llenguatge, la qualitat literària i l’originalitat de l’enfocament
Els treballs hauran de ser originals i inèdits. No podran haver estat premiats anteriorment ni trobar-se pendents de la resolució d’altres certàmens. Sola¬ment s’admetrà un treball per autora i categoria. 

TERMINI DE PRESENTACIONS
El període d’admissió d’originals finalitzarà a les 24 h del dia 30 de maig. 
No s’acceptarà cap obra que hagi estat enviada per correu postal a partir de l’endemà de finalització del termini de lliurament.

PRESENTACIÓ
Totes les obres es poden presentar en suport paper o bé per correu electrònic.
En suport paper caldrà lliurar les obres a la B Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles (C. Dr. Santiago Tiffon, 21) presencialment o a la bústia exterior en cas que la biblioteca estigui tancada.
1. Els originals s’han de presentar impresos a doble espai, en fulls DIN- A4. L’extensió ha de ser d’un mínim de 3 i un màxim de 20 fulls.
2. Els autors han de presentar 5 exemplars en paper i una còpia en suport digital o  bé per  correu electrònic: premimontserratroig@gmail.com.
3. Les obres que es rebin sense contingut dins el suport digital o sense document adjunt quedaran eliminades del premi.
4. Acompanyant els treballs en paper s’adjuntarà el nom real i l’adreça de l’autor/a, un telèfon i un correu electrònic de contacte. A fora del sobre hi haurà escrit el pseudònim.


Les obres també es podran presentar en  format electrònic a l’adreça premimontserratroig@gmail.com seguint el procediment següent: 
1. En l’apartat “assumpte” es farà constar “XXI Premis Narrativa Montserrat Roig”.
2. En el cos del missatge s’ha de fer constar el títol de l’obra i el pseudònim de l’autora.
3. El relat s’enviarà adjunt al missatge en format Word, Open Office o PDF,  el títol del relat presentat i el pseudònim de la autora. 
4. En un altre document adjunt, es faran constar les referències que permetin identificar l’autora (nom, cognoms, adreça, codi postal, localitat, telèfon i NIF).
Una persona que no és membre del jurat rebrà els originals i garantirà l’anonimat de les autores. Un cop s’hagi rebut l’original es confirmarà per correu electrònic. Si una participant no rep aquesta confirmació, cal que es posi en contacte telefònic amb l’organització per comprovar la seva inclusió. 

MEMBRES DEL JURAT
El jurat estarà format per:
. Regidora de Dones de l’Ajuntament de Martorelles.
. Director de la Biblioteca Montserrat Roig
. Coordinadora de l’àrea de Serveis Socials
. Guanyadora de la darrera edició del Premi
. Dinamitzadora dels clubs de lectura de Martorelles i Sant Fost.

La tècnica de Dones actuarà com a secretària del jurat.

Les decisions són inapel·lables, i els membres han de resoldre qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases. El jurat es reserva el dret de no acceptar a concurs les obres que no s’ajustin a aquestes bases o a la legalitat vigent. 
La participació en el concurs implica plena acceptació d’aquestes bases. 

PREMIS
La dotació dels premis serà: 1r premi 700 € i 2on Premi 300 €.
Les obres premiades cediran els drets d’edició a l’Ajuntament de Martorelles.

VEREDICTES I ATORGAMENT
Els premis es donaran a conèixer en un acte públic que tindrà lloc durant la II Gala de la Nit de les Entitats i el Voluntariat de Martorelles. Tots els autors i autores seran convidats a assistir-hi i se’ls detallarà el dia, lloc i hora concrets.

RETORN DE LES OBRESVEREDICTES I ATORGAMENT
Els suports digitals podran ser recollits pels autors i autores fins el dia 15 de desembre a la biblioteca. Els documents en paper es destruiran.


Qualsevol problema no especificat en aquestes bases serà resolt pel jurat segons el seu criteri i de manera inapel·lable.

Més informació aquí

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CONCURS VINSTAGRAM 2018


Les 11 biblioteques que formen la xarxa de Biblioteques amb DO Alella, entre elles la de Martorelles, han organitzat el primer concurs d’Instagram “Vinstagram 2018”, amb l’objectiu de compartir fotografies sobre el món del vi.


COM PUC PARTICIPAR AL CONCURS?

Els participants hauran de publicar la foto a la xarxa Instagram a través del seu propi perfil, posar un títol, geolocalitzar la fotografia en el municipi on s’ha fet, mencionar una de les biblioteques que formen part de la DO Alella en el títol de la imatge i etiquetar-la amb el hashtag #vinstagramdoalella2018. S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli: vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, enoturisme, moments, festes...

JURAT

Un jurat professional seleccionarà 21 fotografies, d’entre les quals es triarà les 3 millors presentades a Instagram durant la fase de concurs.

PREMIS
Els premis per les autores i autors de les fotografies guanyadores consistiran en:
  • 1r premi: Un menú amb maridatge de vins DO Alella per a 2 persones en un restaurant, de la “Ruta del vi DO Alella”, 2 entrades per a la visita guiada a la Cella Vinària més un tast de vins i 1 lot de llibres.
  • 2n premi: 1 Experiència enoturística a Martorelles, 2 tiquets per a l’Enotast de 2018 i 1 lot de llibres.
  • 3r premi: 1 visita guiada per a 2 persones a les caves del Celler Quim Batlle, un lot de vins de la DO Alella i 1 lot de llibres.

BIBLIOTEQUES PARTICIPANTS

Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella · Biblioteca de Cabrils · Biblioteca Can Pedrals de Granollers · Biblioteca de Llinars del Vallès · Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles · Biblioteca Joan Coromines del Masnou · Biblioteca Biblio@ateneu de Sant Fost de Campcentelles · Biblioteca de Can Llaurador de Teià · Biblioteca Can Baratau de Tiana · Biblioteca Contravent de Vilanova del Vallès · Biblioteca Can Manyer de Vilassar de Dalt


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada